Fursecuri „fulgi de nea“

Ruşii adoră să servească aceste fursecuri alături de o ceaşcă de cafea. Sunt potrivite şi pentru o masă festivă, mai ales în sezonul rece.
De ce ai nevoie pentru fursecuri „fulgi de nea“
100 g făină
50 g făină de migdale
8 linguri zahăr pudră
4 linguri unt topit
esenţă de vanilie, după gust
coajă de lămâie, după gust
Cum se prepară fursecurile „fulgi de nea“
Amesteci untul topit cu două linguri zahăr pudră, esenţa de vanilie şi coajă de lămâie. Omogenizezi, pui făina albă şi cea de migdale şi frămânţi până când obţii un aluat moale, dar care nu se mai ţine de mâini.
Iei câte o lingură de aluat, îi dai forma unei bile sau a unei steluţe şi o aşezi într-o tavă tapetată. Repeţi până când termini aluatul. Ţii fursecurile la cuptor până când se rumenesc uşor. Cât timp sunt calde le dai prin restul de zahăr pudră.