Fursecuri pufoase

1366036144 0221fursecuri 20pufoase jpeg

De ce să dai fuga la cofetărie când poţi face acasă, repede şi uşor, aceste fursecuri pufoase? Cei dragi vor fi foarte încântaţi!

Ingrediente: 300 g făină, 180 g unt, 100 g zahăr pudră, 1 gălbenuş , o esenţă de vanilie, 1 praf de copt, 1 praf de sare, „bănuţi“ de ciocolată nucă de cocos pentru decor

40 min

mică

10

Mod de preparare

Mixezi zahărul pudră cu untul până se formează o compoziţie spumoasă. Adaugi gălbenuşul, esenţa, apoi treptat făina cernută cu praful de copt şi praful de sare. Frămânţi energic până se obţine un aluat omogen şi elastic. Laşi aluatul la frigider circa 30 de minute.

Scoţi aluatul din frigider, modelezi din el un sul subţire, pe care îl împarţi în bucăţele egale. Din fiecare bucăţică de aluat, modelezi câte o biluţă. Aşezi toate biluţele într-o tavă tapetată cu folie de copt, la distanţă una de alta.

Apeşi cu degetul mare în mijlocul fiecărei biluţe şi pui câte un „bănuţ“ de ciocolată. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru circa 10-15 minute, la foc potrivit. Fursecurile nu trebuie să se rumenească prea tare. Cât sunt calde, le tăvăleşti prin nucă de cocos.