Fusilli cu bacon şi dovlecei

Din câteva ingrediente, ai şi preparat o mâncare delicioasă, bună la prânz sau la cină.
Ingrediente
400 g fusilli
200 g bacon
1 dovlecel mediu
1 lingură unt
sare
piper
Fierbi pastele în apă clocotită cu sare, conform timpului indicat pe ambalaj. Când sunt gata, le laşi la scurs, apoi le pui într-un castron şi, cât sunt fierbinţi, adaugi untul şi omogenizezi.
Tai baconul cubuleţe şi îl rumeneşti într-o tigaie antiaderentă. Când e crocant, îl scoţi şi, în grăsimea lăsată de bacon, pui dovlecelul tăiat felii subţiri. Îl sotezi 2-3 minute, apoi adaugi fusilli, baconul, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi amesteci. Mai ţii pe foc un minut, să se întrepătrundă aromele. Serveşti pastele calde.
FOTO Shutterstock