Găluşte cu caise

1366640227 6704galuste 20cu 20caise jpeg

E sezonul caiselor, aşa că nu ezita să pregăteşti cu ele deserturi savuroase. Ce zici de aceste găluşte, uşor de preparat?

Ingrediente:

Pentru aluat: 150 g brânză de vaci bine scursă, 2 cartofi vechi, 50 g făină, 50 g unt, 2 ouă, 1 praf de sare

Pentru umplutură: 10-12 caise, 6 bucăţi de zahăr cubic

Pentru pesmet: 200 g pesmet alb, 100 g unt, 4 linguri zahăr, 1 linguriţă scorţişoară măcinată

Mod de preparare: Pentru aluat pui cartofii întregi la fiert, îi pasezi şi îi amesteci cu brânza, untul, ouăle puse pe rând, sarea şi făina, în ploaie. Frămânţi un aluat omogen, pe care îl laşi să se odihnească 15-20 de minute. Între timp, scoţi sâmburii caiselor fără a le desface complet, iar în locul lor introduci câte o jumătate cub de zahăr. Aşezi pe foc o oală cu apă şi puţină sare.

Înfăşori fiecare caisă în aluat şi când sunt toate gata, le introduci în oală şi le laşi să fiarbă încet 10-15 minute. Le scoţi cu spumiera şi le laşi să se scurgă bine. Rumeneşti în unt pesmetul amestecat cu zahărul şi scoţişoara, apoi prin acesta tăvăleşti găluştele. Le serveşti imediat.