Găluşte cu prune
Consumate în stare proaspătă, în prăjituri sau conservate, prunele pot completa cu succes meniul zilei. Astăzi te invităm să pregăteşti o reţetă delicioasă de găluşte cu prune.
Ingrediente
300 g făină 150 ml lapte 1/2 pliculeţ drojdie uscată 100 g zahăr sare prune 150 g telemea nesărată 100 g unt
Preparare
Cerni făina şi sarea întrun castron, faci o adâncitură în mijloc, torni laptele călduţ, 2 linguri cu zahăr, drojdia şi frămânţi un aluat potrivit de tare, care nu se lipeşte de mâini.
Îl laşi la dospit circa 30 de minute. Întinzi aluatul într-o foaie şi tai pătrate egale. Aşezi pe fiecare pătrat câte o prună fără sâmbure, pui puţin zahăr, le îmbraci pe toate în aluat şi le modelezi rotund.
Aşezi găluştele pe o planşetă şi le laşi să mai crească 10 minute. Pui găluştele, pe rând, într-un oală cu apă clocotită sărată şi le laşi trei minute.
Le scoţi cu o spumieră, le înţepi cu o furculiţă pentru a elimina aburul şi le scoţi pe un platou. Le stropeşti cu unt topit, le presari cu zahăr şi cu brânză rasă şi le serveşti imediat.