Găluşte din cartofi cu bacon

Găluştele din cartofi, cu diverse umpluturi, sunt specifice bucătăriei germane şi sunt preparatul perfect în serile reci de toamnă.
Ingrediente
3 cartofi albi mari
100 g bacon
140 g făină albă
2 ouă
1 linguriţă unt
½ linguriţă nucşoară măcinată
sare
Fierbi cartofii în coajă 25-30 de minute sau până se înmoaie, apoi îi laşi la răcit. Între timp, topeşti untul şi sotezi baconul tăiat cubuleţe câteva minute la foc mic, până capătă o culoare aurie. Îl dai deoparte. Descojeşti cartofii, îi transferi într-un bol şi îi pasezi. Adaugi făina, ouăle, piperul, nucşoara, sare, după gust şi amesteci până la omogenizare. Cu palmele umede, formezi găluştele şi pui în mijlocul fiecăreia câte o linguriţă de bacon.
Le transferi într-un vas cu apă clocotită şi laşi să fiarbă, sub capac 6-7 minute. Serveşti găluştele de cartofi calde, alături de sosul preferat, şi le decorezi cu pătrunjel proaspăt.
FOTO Shutterstock