Găluşte din cartofi cu bacon

1 shutterstock 413917597 jpg jpeg

Găluştele din cartofi, cu diverse umpluturi, sunt specifice bucătăriei germane şi sunt preparatul perfect în serile reci de toamnă.

Ingrediente

3 cartofi albi mari

100 g bacon

140 g făină albă

2 ouă

1 linguriţă unt

½ linguriţă nucşoară măcinată

sare

Fierbi cartofii în coajă 25-30 de minute sau până se înmoaie, apoi îi laşi la răcit. Între timp, topeşti untul şi sotezi baconul tăiat cubuleţe câteva minute la foc mic, până capătă o culoare aurie. Îl dai deoparte. Descojeşti cartofii, îi transferi într-un bol şi îi pasezi. Adaugi făina, ouăle, piperul, nucşoara, sare, după gust şi amesteci până la omogenizare. Cu palmele umede, formezi găluştele şi pui în mijlocul fiecăreia câte o linguriţă de bacon.

Le transferi într-un vas cu apă clocotită şi laşi să fiarbă, sub capac 6-7 minute. Serveşti găluştele de cartofi calde, alături de sosul preferat, şi le decorezi cu pătrunjel proaspăt.

FOTO Shutterstock



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg