Gazpacho de castraveţi

De un verde intens, rece, revigorant, hidratant, acest gazpacho este o idee inedită dacă nu ştii în ce să foloseşti castraveţii. E un preparat rapid şi proaspăt, perfect pentru finalul de vară!
Ingrediente
- 8 castraveţi cornichon
- 1 legătură ceapă verde
- 200 g iaurt cremos
- 50 ml ulei de măsline
- 4 căţei de usturoi
- câteva cuburi de gheaţă
- 2 linguri zeamă lime
- 1 lingură oţet alb
- sare, piper după gust
- frunze de mentă, opţional
- 1 ardei iute roşu
Speli toate legume şi le tai în bucăţi mari. Cureţi ardeiul iute de cotor şi de seminţe şi îl feliezi. Pui totul într-un blender, adaugi gheaţa şi mixezi 1-2 minute. Adaugi uleiul de măsline, iaurtul, oţetul, zeama de lime, potriveşti gustul de sare şi piper şi, dacă doreşti, pui şi câteva frunze de mentă.
Continui să mixezi până obţii o consistenţă groasă şi cremosă.
Torni gazpacho în pahare sau boluri, decorezi cu frunze de mentă şi îl serveşti rece.
Din castreveţi poţi prepara şi aceste delicioase Sandvişuri aperitiv.
FOTO: Shutterstock