Gazpacho de castraveţi

1 gazpacho jpg jpeg

De un verde intens, rece, revigorant, hidratant, acest gazpacho este o idee inedită dacă nu ştii în ce să foloseşti castraveţii. E un preparat rapid şi proaspăt, perfect pentru finalul de vară!

Ingrediente

  • 8 castraveţi cornichon
  • 1 legătură ceapă verde
  • 200 g iaurt cremos
  • 50 ml ulei de măsline
  • 4 căţei de usturoi
  • câteva cuburi de gheaţă
  • 2 linguri zeamă lime
  • 1 lingură oţet alb
  • sare, piper după gust
  • frunze de mentă, opţional
  • 1 ardei iute roşu

Speli toate legume şi le tai în bucăţi mari. Cureţi ardeiul iute de cotor şi de seminţe şi îl feliezi. Pui totul într-un blender, adaugi gheaţa şi mixezi 1-2 minute. Adaugi uleiul de măsline, iaurtul, oţetul, zeama de lime, potriveşti gustul de sare şi piper şi, dacă doreşti, pui şi câteva frunze de mentă.

Continui să mixezi până obţii o consistenţă groasă şi cremosă.

Torni gazpacho în pahare sau boluri, decorezi cu frunze de mentă şi îl serveşti rece.

Din castreveţi poţi prepara şi aceste delicioase Sandvişuri aperitiv.

Sandvişuri aperitiv

FOTO: Shutterstock



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg