Gem de caise cu banane

Apricot and banana preserve jpeg

Combinaţia dintre caise şi banane este pur şi simplu delicioasă. Încearcă şi tu un gem cu o aromă inconfundabilă.

Ingrediente

1½ kg caise 3 banane 300 g zahăr 2 linguri zeamă de lămâie

Mod de preparare

Speli caisele, le cureţi de sâmburi, le tai pe jumătate, le presari cu zahăr şi le laşi acoperite peste noapte. A doua zi, strecori sucul de la fructe şi-l fierbi 10 minute. Adaugi caisele, bananele zdrobite cu furculiţa şi zeama de lămâie.

Fierbi gemul la foc mediu 15 minute, amestecând din când în când. Ulterior, dai focul la minimum şi-l mai fierbi alte 5 minute. Răstorni gemul în borcane sterilizate pe care le laşi să se răcească cu capacul în jos.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg