Gem de căpşuni cu rubarbă

Rubarba conţine 93% apă, iar cantitatea de zaharuri este similară cu cea din salata verde şi din spanac. Pentru gem de căpşuni cu rubarbă alegeţi tulpini ferme. Gustul ei acru se armonizează cu preparatele sărate. Şi totuşi de cele mai multe ori este mâncată la desert. E delicioasă în tarte sau în compot, dar dece nu, şi în gemuri şi dulceţuri. Aciditatea puternică a rubarbei poate fi redusă lăsând tulpinile la înmuiat, câteva minute, în apă cu sare.
Gem de căpşuni cu rubarbă - Ingrediente
2 kg căpşuni 2 mănunchiuri rubarbă 5 căni zahăr 4 mere coajă de la o portocală suc de la o portocală
Gem de căpşuni cu rubarbă - Mod de preparare
Cureţi şi speli căpşunile şi le tai în bucăţi mici pe cele mai mari. Speli rubarba şi o tai felii, iar merele le cureţi de coajă şi le tai tot felii sau cubuleţe. Pui fructele într-o oală sau ceaun, adaugi zahărul, coaja şi sucul de portocală şi laşi la foc mic 3-4 ore. Amesteci din când în când pentru a obţine cel mai bun gem de căpşuni cu rubarbă.