Gem de pere

gem de pere jpeg

Dacă îţi plac perele, vei aprecia cu siguranţă această reţetă de gem, foarte gustoasă.

Ingrediente 4 kg pere 1 kg zahăr 1 lămâie 1-2 linguriţe esenţă de vanilie

Mod de preparare

Cureţi perele, le îndepărtezi cotoarele şi le tai felii subţiri. Le amesteci cu zahărul şi le ţii la frigider o oră ca să-şi lase sucul. Le pui pe foc şi amesteci constant pentru a nu se prinde de baza vasului. Iei spuma ori de câte ori este nevoie.

Când gemul s-a legat, iar sucul s-a evaporat, adaugi esenţa de vanilie şi zeama de lămâie. Mai ţii pe foc 5 minute, apoi dai deoparte. Pui gemul în borcane sterilizate, înfiletezi capacele şi le păstrezi la rece.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg