Gem de prune

gem prune jpeg

Bucură-te de gustul prunelor într-un gem delicios, pe care îl împarţi cu întreaga familie.

Ingrediente 3 kg prune 1 kg zahăr

Mod de preparare

Speli prunele, le scoţi sâmburii şi le pui într-o cratiţă, aşezând printre ele zahărul în straturi. Ţii prunele la frigider, peste noapte, ca să-şi lase sucul. A doua zi, aşezi cratiţa pe foc, amestecând constant până când se leagă gemul. Iei spuma ori de câte ori este nevoie.

Iei sirop pe o farfurie rece şi, dacă nu se împrăştie, dai cratiţa deoparte, torni gemul rece în borcane sterilizate, cărora le pui capacele şi le depozitezi într-un loc răcoros.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg