Gem de smochine

Din smochine iese cel mai bun gem pe care l-ai putea prepara. Este nemaipomenit uns pe pâine cu unt sau adăugat în dulciuri.
De ce ai nevoie pentru gem de smochine
2 kg smochine
300 g zahăr
sucul de la 1 portocală
1 praf cuişoare
1 praf scorţişoară
Cum se prepară gem de smochine
Tai smochinele în jumătate şi le pui într-o cratiţă, pe foc. Adaugi zahărul, sucul de portocală şi prafurile de cuişoare şi scorţişoară. Când gemul începe să fiarbă dai focul mic şi amesteci constant, pentru a nu se prinde de baza vasului. Zdrobeşti cu o lingură bucăţile de smochine care au rămas întregi. Gemul este gata când s-a îngroşat. Îl torni în borcane sterilizate după ce s-a răcit. Le înfiletezi şi le dai la rece.
Sursa foto http://www.displacedhousewife.com