Gogoșari în oțet
Gogoșarii în oțet sunt o conservație tradițională românească, foarte populară în timpul iernii. Au un gust dulce-acrișor și sunt crocanți, fiind perfecți ca garnitură lângă fripturi, cartofi sau mâncăruri de sărbători.
Gogoșarii în oțet sunt o conservație tradițională românească, foarte populară în timpul iernii. Au un gust dulce-acrișor și sunt crocanți, fiind perfecți ca garnitură lângă fripturi, cartofi sau mâncăruri de sărbători.
Ingrediente
3 kg gogoșari
1 litru apă
500 ml oțet de vin (5%)
200 g zahăr
50 g sare grunjoasă
1 lingură boabe de piper negru
frunze de dafin
1 linguriță boabe de coriandru
1 linguriță boabe de ienibahar
Mod de preparare
Speli gogoșarii și îi cureți de semințe și cotor. Îi fierbi în apă clocotită 2-3 minute și-i lași să se răcească.
Într-o oală, pui apa, oțetul, frunzele de dafin, boabele de muștar, coriandrul, ienibaharul, zahărul și sarea. Fierbi acest mix 5 minute.
Așezi gogoșarii bine compactați, dar nu zdrobiți, în borcane sterilizate.Torni soluția fierbinte și sigilezi borcanele cu capace. Pentru conservare, pui borcanele într-o oală mare cu apă și le fierbi circa 20 de minute.