Gogoșari în oțet

Gogoșarii în oțet sunt o conservație tradițională românească, foarte populară în timpul iernii. Au un gust dulce-acrișor și sunt crocanți, fiind perfecți ca garnitură lângă fripturi, cartofi sau mâncăruri de sărbători.

gogosari in otet jpg

Gogoșarii în oțet sunt o conservație tradițională românească, foarte populară în timpul iernii. Au un gust dulce-acrișor și sunt crocanți, fiind perfecți ca garnitură lângă fripturi, cartofi sau mâncăruri de sărbători. 

Ingrediente

3 kg gogoșari

1 litru apă

500 ml oțet de vin (5%)

200 g zahăr

50 g sare grunjoasă

1 lingură boabe de piper negru

frunze de dafin

1 linguriță boabe de coriandru

1 linguriță boabe de ienibahar

Mod de preparare

Speli gogoșarii și îi cureți de semințe și cotor. Îi fierbi în apă clocotită 2-3 minute și-i lași să se răcească.

Într-o oală, pui apa, oțetul, frunzele de dafin, boabele de muștar, coriandrul, ienibaharul, zahărul și sarea. Fierbi acest mix 5 minute.

Așezi gogoșarii bine compactați, dar nu zdrobiți, în borcane sterilizate.Torni soluția fierbinte și sigilezi borcanele cu capace. Pentru conservare, pui borcanele într-o oală mare cu apă și le fierbi circa 20 de minute.