Gogoşele

beignet jpeg

Nişte gogoşele parfumate, calde şi pudrate cu zahăr pot transforma o duminică banală, într-una de neuitat cu familia.

Ingrediente

2oo g făină 70 g zahăr 1 praf de sare 150 ml lapte 1 ou 2 mere 2 linguri zahăr pudră scorţişoară măcinată ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Cerni făina, adaugi zahărul, praful de sare, oul, laptele şi amesteci bine, până se obţine un aluat consistent, dar moale.

Cureţi merele de coajă, scobeşti cu grijă la mijloc, pentru a scoate căsuţa seminţelor, şi le dai pe răzătoare.

Amesteci merele rase cu aluat şi cu scorţişoară şi faci gogoşele mici. Cu un pahar le îndepărtezi mijlocul (le poţi lăsa şi întregi). Prăjeşte-le pe ambele părţi în ulei bine încins. Le scoţi pe prosoape absorbante pentru a înlătura excesul de ulei. Pudrezi aceste gogosele cu zahăr şi le serveşti calde.

Gogosi cu ciocolata de casa

Gogosi cu ciocolata de casa

Gogosi cu frisca si dulceata

Gogosi cu frisca si dulceata

Gogosi glazurate

Gogosi glazurate

sursa foto: Fotolia