Gogoşi cu ciocolată

Pentru ca această reţetă de gogoşi cu ciocolată să îţi iasă negereşit ai grijă ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei şi să nu înlocuieşti niciun ingredient cu altceva ce ai tu prin casă.
De ce ai nevoie pentru gogoşi cu ciocolată
300 g făină
100 g cacao
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
3 linguri unt, topit
50 g zahăr
50 g zahăr brun
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 ou
75 ml iaurt
ulei, pentru prăjit
Pentru glazură
400 g zahăr pudră
50 g smântână
esenţă de vanilie
Cum se prepară gogoşi cu ciocolată
Combini făina, cacaua, praful de copt şi sarea. În alt vas combini untul cu zahărul alb şi cel brun, oul şi esenţa de vanilie. Pui iaurtul şi încorporezi treptat făina, frământând până se omogenizează. Dai aluatul la rece 30 de minute. Formezi cu mâna umedă biluţe de aluat, pe care le aşezi într-o tigaie cu ulei încins. Le rumeneşti 2-3 minute pe fiecare parte, după care le scoţi pe şervete absorbante din hârtie. Le laşi la răcorit.
Pentru glazură, amesteci zahărul cu smântâna şi adaugi esenţă de vanilie după gust. Treci gogoşile prin glazură.
Sursa foto http://www.justsotasty.com