Gogoşi cu gem

Jam Filled Dougnuts (step by step) jpeg

Cine ar rezista tentaţiei unor gogoşi delicioase cu gem? Încearcă-le şi tu!

Ingrediente

150 g gem de căpşuni 500 g făină 250 ml lapte 25 g drojdie proaspătă 50 g zahăr + 1 linguriţă zahăr 5 ouă 120 g unt 1 praf de sare coaja de la 1 lămâie

Mod de preparare

Amesteci jumătate de pahar de lapte cald cu o linguriţă de zahăr şi cu drojdia. Laşi maiaua deoparte.  Separat, încorporezi în restul de lapte cu un ou, 4 gălbenuşuri şi zahărul. Combini făina cernută cu sarea şi coaja de lămâie. Peste ea torni amestecul de drojdie în timp ce mixezi totul la viteză mică, apoi omogenizezi compoziţia de ouă. La final, adaugi untul moale tăiat cubuleţe.

Pui aluatul într-un bol adânc. Îl laşi la loc cald, acoperit cu un prosop, 2 ore, până îşi triplează volumul.  Întinzi aluatul cu sucitorul într-o foaie de 3-4 mm. Decupezi cercuri de 6 mm. Jumătate dintre cercuri le pui pe o tavă cu hârtie de copt. Umpli fiecare cerc cu gem. Acoperi aceste cercuri cu celelalte cercuri decupate şi unse în prealabil cu albuş.  Acoperi gogoşile cu un prosop, le laşi o oră la loc cald şi le prăjeşti în ulei încins.

Foto: Profimedia