Gogoşi glazurate

gogosi jpeg

Ţi-au plăcut dintotdeauna dulciurile făcute în casă? Încearcă şi această reţetă simplă de gogoşi cu gust aromat de portocale!

Ingrediente

Pentru aluat 40 g drojdie proaspătă 60 g zahăr pudră 500 g făină 300 ml apă călduţă 50 g margarină 2 pliculeţe zahăr vanilat sare ulei pentru prăjit

Pentru glazură

150 grame zahăr pudră

3 ml esenţă de vanilie

1 lingură zeamă de lămâie

cremă cacao

50 g cubuleţe de coajă zaharisită de portocală

Preparare

Pui drojdia într-un bol, adaugi o linguriţă de zahăr, o lingură de făină, puţină apă călduţă, amesteci bine şi laşi la crescut. Mixezi margarina moale cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Adaugi peste amestecul de margarină şi zahăr, sarea, maiaua, făina cernută, apa rămasă călduţă şi frămânţi un aluat potrivit de tare.

Laşi să crească la loc cald. Întinzi aluatul în foaie pe o planşetă presărată cu făină şi tai cercuri cu ajutorul unui pahar. Aluatul rămas de la tăiere îl frămânţi, îl întinzi în foaie şi-l tai din nou cercuri. Mai laşi să crească 20 de minute. Prăjeşti gogoşile în baie de ulei încins, la foc potrivit, pentru a le permite coacerea uniformă şi pe interior.

Pentru glazură, torni zahărul pudră într-un vas, adaugi zeama de lămâie şi vanilia. Amesteci cu telul şi adaugi încet apă, până când obţii o compoziţie densă, dar maleabilă, pe care o întinzi pe gogoşi cu ajutorul unei pensule de silicon. Le ornezi cu coajă zaharisită de portocală cubuleţe şi cremă de cacao.