Gogoşi libaneze însiropate (Awamat)

1 shutterstock 1369976768 1 jpg jpeg

Dacă îţi place mâncarea libaneză, cu siguranţă vei iubi aceste gogoşele pufoase, dulci, însiropate: o explozie de arome. Se topesc în gură!

Ingrediente

300 g făină albă

60 g zahăr tos

200-250 ml apă 

5 g drojdie uscată

2 linguri amidon de porumb 

1 praf de sare

ulei, pentru prăjit

Pentru sirop:

500 g zahăr  

350 ml apă

1 lingură zeamă de lămâie

1 lingură apă de flori de portocal

1 lingură apă de trandafiri

Într-un bol, cerni făina, adaugi drojdia uscată, zahărul, amidonul, sarea, torni apa şi frămânţi până la omogenizare. Acoperi şi laşi la crescut o oră şi jumătate, până ce aluatul îşi dublează volumul.

Pentru sirop, pui într-un vas zahărul, apa şi zeama de lămâie, amesteci şi laşi să fiarbă la foc mic, 6-7 minute. La sfârşit, adaugi apa de flori de portocal şi de trandafiri şi laşi la răcorit. Încingi uleiul, formezi cu o linguriţă gogoşele de mărimea unor perişoare şi le prăjeşti pe toate părţile, la foc mediu, până s-au rumenit. Când sunt gata toate gogoşile, le pui într-un bol încăpător, torni siropul şi laşi câteva minute să se întrepătrundă aromele, înainte de servire.

FOTO Shutterstock