Gogoşi pufoase umplute cu sos de căpşuni

1 shutterstock 142217101 jpg jpeg

Profită de sezonul căpşunilor şi prepară cele mai bune gogoşi cu ele. Este o reţetă simplă şi uşor de pregătit!

Ingrediente 

Pentru aluat

  • 500 g făină 
  • 250 ml lapte 
  • 70 g zahăr
  • 10 g drojdie uscată
  • 60 g unt topit 
  • 3 ouă 
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 1 praf de sare 
  • ulei, pentru prăjit
  • zahăr vanilat, pentru decor 

Pentru sos

  • 1/2 kg căpşuni 
  • 150 g zahăr 
  • 1 lingură zeamă de lămâie 

Mod de preparare 

Pentru sos, cureţi, speli şi tai mărunt căpşunile, apoi le pui într-o cratiţă. Torni zahărul şi zeama de lămâie, le amesteci din când în când şi laşi la foc mediu să fiarbă până ce sosul începe să se îngroaşe. Dai cratiţa deoparte pentru ca sosul să se răcească. Poţi pune sosul inclusiv la frigider. 

Pentru aluat, amesteci într-un bol mai mare toate ingredientele. Acoperi bolul şi îl dai deoparte timp de 1 oră la dospit. Tapetezi masa cu puţină făină şi întinzi aluatul cu un sucitor, fără să-l subţiezi. Cu ajutorul unei forme rotunde sau al unei căni, formezi gogoşile. Încingi uleiul într-o cratiţă şi prăjeşti gogoşile, pe ambele părţi, până se rumenesc. Le dai deoparte pe un şervet de bucătărie. 

Într-o pungă sau într-un poş cu şpriţ, pui sosul de căpşuni. Cu ajutorul unui beţişor chinezesc, înţepi interiorul gogoşilor, până la mijloc, pentru a face loc umpluturii cu sos. Serveşti gogoşile calde, decorate cu zahăr vanilat. 

FOTO: Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Gogoşi umplute cu gem de zmeură

Gogoşi umplute cu gem de zmeură

2 profimedia 0104726101 jpg jpeg