Simple sau umplute, cu gem, frişcă sau ciocolată, gogoşile sunt un deliciu iubit de cei mici şi de cei mari. În această variantă, te asigurăm că vor dispărea rapid din farfurie.

 

Ingrediente 

  • 500 g făină
  • 70 g unt
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspătă 
  • 1 ou
  • 3 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • coaja de la 1 lămâie bio
  • ulei, pentru prăjit
  • 200 g gem de zmeură, pentru umplut

Amesteci 70 de ml de lapte cald cu o linguriţă de zahăr şi drojdia proaspătă. Laşi maiaua deoparte.

Separat, mixezi restul de lapte cu un ou, cu gălbenuşurile, cu zahărul, praful de sare şi coaja de lămâie. Adaugi maiaua, apoi încorporezi făina. La final, adaugi untul moale tăiat cubuleţe şi frămânţi până ce aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Pui aluatul într-un bol adânc. Îl laşi la loc cald, acoperit cu un prosop, 2 ore, până îşi triplează volumul.

Ulterior, formezi din el biluţe pe care le prăjeşti în ulei încins. Gogoşile prăjite le pui pe un prosop de hârtie. După ce au lăsat surplusul de ulei, le umpli, cu un poş, cu gem de zmeură. Le serveşti pudrate cu zahăr. 

Citeşte şi

Gogoşi cu ciocolată şi frişcă

FOTO: Profimedia

Loading...