Grătar de pui, în stil grecesc

pui grecesc jpeg

Una dintre cele mai bune preparate pe care le poţi face vara aceasta este grătarul de pui, preparat aşa cum doar grecii ştiu să-l facă. Noi le-am „furat“ reţeta şi-ţi spunem ce condimente să foloseşti.

De ce ai nevoie pentru grătar

1 piept de pui, dezosat

½ linguriţă sare

½ linguriţă piper

½ lingură rozmarin tocat

½ linguriţă oregano

1 linguriţă cimbru proaspăt

2-3 căţei de usturoi

3 linguri zeamă de lămâie

3 linguri ulei de măsline

1 lingură oţet de vin roşu

Cum se prepară grătarul de pui

Combini sarea cu piperul, rozmarinul, oregano, cimbrul, usturoiul pisat, sucul de lămâie, uleiul şi oţetul. Pui pieptul de pui, feliat nu foarte subţire, într-o pungă, torni marinata, legi punga la gură şi agiţi. Dai puiul la frigider cel puţin 2 ore.

Încingi grătarul şi aşezi pe el feliile de piept de pui, pe care le rumeneşti 5-6 minute pe fiecare parte. Ai grijă să nu le ţii prea mult timp pe foc deoarece carnea se va usca şi întări.

Sursa http://blogchef.net

http://blogchef.net



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg