Gratin de cartofi

Dacă îţi plac cartofii, următorul preparat e pentru tine. Uită de clasicul piure şi de cartofii prăjiţi şi pregăteşte acest gratin consistent şi aromat!
Ingrediente
1 kg cartofi albi
500 ml smântână pentru gătit (20% grăsime)
2 căţei de usturoi
100 g parmezan
20 g unt
sare
piper
Torni smântâna lichidă într-o cratiţă antiaderentă. Descojeşti, speli şi tai cartofii felii cu grosimea de 2-3 mm, apoi îi transferi în cratiţă. Asezonezi cu sare şi piper după gust, adaugi usturoiul dat prin răzătoarea mică şi după ce dă în clocot, ţii vasul la foc mic 5 minute, amestecând ocazional.
Ungi cu unt un vas termorezistent, torni compoziţia de cartofi şi presari parmezanul ras. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 °C, 35-40 de minute. Serveşti gratinul de cartofi cald.
FOTO Shutterstock