Grisine de casă cu sos pesto

Grisinele de casă cu sos pesto sunt o gustare crocantă și savuroasă, perfecte pentru un aperitiv sau pentru a însoți o supă sau o salată.

grisine de casa cu sos pesto jpg

Ingrediente

Pentru grisine:

2 linguri ulei de măsline

20 g drojdie proaspătă

300 ml apă călduță

1 linguriță sare

1 linguriță zahăr

50 g semințe de susan

2 linguri pastă de roșii

500 g făină

Pentru sosul pesto:

2 căței de usturoi

50 g frunze de busuioc proaspăt

30 g parmezan ras

30 g nuci caju

50 ml ulei de măsline

sare

piper

sucul de la ½ lămâie

Mod de preparare

Dizolvi drojdia în apa călduță cu zahăr și o lași să stea 5-10 minute, până devine spumoasă.

Într-un bol, amesteci făina cu sarea, uleiul de măsline și pasta de roșii. Adaugi drojdia activată și amesteci până obții un aluat elastic și omogen. Frămânți aluatul pe o suprafață presărată cu făină, până devine neted și elastic. Pui aluatul într-un bol uns cu ulei și-l acoperi cu un prosop curat. Îl lași să crească într-un loc cald o oră sau până își dublează volumul.

După ce aluatul a crescut, îl frămânți ușor și îl împarți în bile mici. Rulezi fiecare bucată într-o formă de baton subțire, de aproximativ 20 cm lungime, apoi îl răsucești.

Pui semințele de susan pe o farfurie. Dai fiecare baton prin susan. Așezi grisinele în tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând puțin spațiu între ele. Le coci 15 minute, până devin aurii și crocante.

Pui frunzele de busuioc, usturoiul, parmezanul, nucile caju și sucul de lămâie într-un blender. Mixezi și adaugi treptat uleiul de măsline, până obții un sos omogen. Condimentezi cu sare și piper după gust. Servești grisinele alături de sosul pesto proaspăt.