Guguluf cu ciocolată

Sărbătorile de iarnă sunt acea perioadă în care toate drumurile duc acasă. Aşadar, este ocazia perfectă să îi răsfăţăm pe cei dragi cu bucate alese. Şi, ca întotdeauna, desertul este cel mai aşteptat moment al mesei!
Ingrediente
Pentru guguluf:
220 g unt
50 g cacao
120 g iaurt grecesc (5% grăsime)
250 g făină
200 ml lapte
120 g zahăr
2 ouă
1 plic praf de copt
1 praf de sare
1 esenţă de vanilie
Pentru glazură:
100 g ciocolată cu lapte
100 ml frişcă lichidă
Tapetezi o formă de guguluf şi încingi cuptorul la 170 °C. Combini untul cu cacaua, zahărul, laptele şi sarea şi le aşezi pe foc mic, amestecând constant până se omogenizează. Dai deoparte şi laşi la răcorit. Amesteci făina cu praful de copt, încorporezi jumătate din ea în compoziţia de cacao şi amesteci, apoi adaugi restul.
Pui ouăle, unul câte unul, apoi iaurtul şi esenţa de vanilie. Torni compoziţia în formă şi o ţii la cuptor 40-45 de minute, până trece testul scobitorii. Laşi guguluful să se răcorească 15 minute înainte să-l scoţi din tavă.
Pentru glazură, topeşti ciocolata împreună cu frişca, amesteci şi laşi să ajungă la temperatura camerei. Pui glazura peste prăjitură şi decorezi după imaginaţie.
FOTO Shutterstock