Guguluf cu mac, o reţetă ispititoare
O reţetă pe cât de simplă, pe atât de bună, guguluf cu mac.
Ingrediente pentru guguluf cu mac ● 200 g mac ● 2 ouă ● 65 g iaurt ● 100 g zahăr ● 80 g unt ● 160 g făină ● 1 lingură cacao ● 1 linguriţă praf de copt ● 1 lămâie ● unt, pentru uns tava Pentru glazură ● 400 g zahăr pudră ● 4 linguri zeamă de lămâie
Cum se prepară guguluf cu mac
Mixezi untul moale cu zahărul până obţii o cremă. Separat, macini macul. În amestecul de unt adaugi ouăle şi iaurtul, apoi omogenizezi. Pui macul măcinat şi zeama de lămâie. La final, încorporezi făina cernută, pudra de cacao şi praful de copt. Torni aluatul într-o formă de guguluf sau una de chec unsă cu unt. Coci prăjitura 30-40 de minute, la 180 °C.
Pentru glazură, amesteci zahărul cu zeama de lămâie până obţii o pastă lichidă. Torni glazura peste guguluf.