Gujvanita, plăcintă sârbească

gujvanita jpeg

Ai preparat vreodată plăcintă sârbeacă Gujvanita? E tare gustoasă! Cu spanac, telemea sărată... mmm, o bunătate!

Ingrediente

1 pachet de foi de plăcinte 400 g brânză telemea sărată 1 praf de copt 400 ml iaurt 150 ml apă minerală 5 ouă întregi 200 ml smântână 100 g spanac congelat ulei (sau unt topit) pentru uns foile

Preparare

Mixezi 4 ouă cu iaurtul, 100 ml apă minerală, praful de copt şi cu brânza zdrobită cu furculiţa şi cu spanacul decongelat. Tai foile de aluat pe dimensiunea formei de copt folosite. Aşezi 2 foi în tava bine unsă cu ulei sau unt topit.

Păstrezi deoparte 2 foi pentru a acoperi plăcinta la final, iar pe celelalte le rupi în compoziţia de brânză. Torni umplutura de brânză în tavă.

Peste acoperi cu foile păstrate. Separat, baţi oul, smântâna şi apa minerală păstrată. Torni amestecul peste plăcintă. Introduci tava în cuptorul bine încins, la 180 de grade Celsius, până se rumeneşte deasupra. O serveşti caldă sau rece.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg