Gulii cu bacon la cuptor

Vă recomandăm o reţetă de gulii cu bacon la cuptor care poate fi consumată ca atare sau drept garnitură pentru preparate din carne.
Pentru 4 porţii
Timp de preparare: 1h 30´
Dificultate: mică
Ai nevoie de
700 g cartofi
2 gulii
300 g bacon
2 ouă
500 g smântână
2 linguri parmezan ras
sare
piper
unt, pentru uns tava
Mod de preparare
Cureţi de coajă cartofii şi guliile şi le tai pai. Baconul îl tai în fâşii subţiri. Condimentezi legumele cu sare şi piper, după gust şi le aşezi, în straturi, într-o tavă unsă cu unt. Pui fâşiile de bacon printre legume.
Baţi ouăle cu puţină sare şi piper. Torni smântâna şi adaugi parmezanul şi continui să baţi amestecul până devine omogen. Răstorni compoziţia peste ingredientele din tavă, apoi o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 30-40 de minute.