Gutui la cuptor cu scorţişoară

gutui la cuptor cu scortisoara jpeg

Ai poftă de un desert zemos, aromat, uşor de făcut şi extrem de gustos, dar care să fie şi de post? Chiar dacă ţi se pare imposibil să găseşti o reţetă care să întrunească toate aceste cerinţe, noi îţi spunem că există. În plus, sezonul rece este perioadă ideală pentru degustarea acestui dulce parfumat. Nu te mai ţinem în suspans. Încearcă reţeta de gutui la cuptor cu scorţişoară şi o să te convingi că avem dreptate. Mai mult ca sigur în copilărie ai mâncat acest deliciu, pregătit de bunica în cuptorul sobei de teracotă. Dar îl poţi prepara chiar şi tu în cuptorul aragazului. Şi e atât de simplu!

Ingrediente pentru gutui coapte la cuptor cu scorţişoară:

- patru - cinci gutui, - zahăr vanilat, - scorţişoară, - 100 de grame de stafide, - 100 de grame de nucă, - 3 linguri de miere.

Gutui la cuptor cu scorţişoară – metoda de preparare:

Pentru a prepara gutui la cuptor cu scorţişoare, avem nevoie de patru-cinci gutui. Se curăţă bine de puf, se spală, se şterg şi apoi se taie în două. Se îndepărtează căsuţele cu seminţe şi se presară zahăr vanilat amestecat cu scorţişoară. După această etapă, bucăţile de gutui se pun într-un vas termorezistent. Apoi, în gaura gutuilor (ce a fost făcută după scoaterea seminţelor) se pune amestecul făcut din nuci tăiate bucăţele mici, stafide şi miere. Se bagă la cuptor şi se coc, la foc mediu, timp de 45-55 de minute.

Gutuile la cuptor cu scorţişoară se scot pe un platou. Acestea se servesc calde, alături de o ceaşcă cu ceai de ghimbir! Este un desert foarte economic, ideal pentru întreaga familie.

Poftă bună!

sursa foto: pinterest.com