Hanul Boieresc și Chef Alex Petricean dau gust amintirilor: „Memoria Gustului de Vară – În rețete cu poveste”

PENNY continuă să aducă tradiția și gustul autentic românesc în prim-plan cu noua mini-serie „Memoria Gustului de Vară – În rețete cu poveste”, alături de celebrul chef Alex Petricean.

chef ALex png

Lansată recent pe YouTube și pe website-ul PENNY, această serie video captivantă conține cinci episoade care reinterpretează rețetele clasice, inspirate de poveștile și amintirile de odinioară ale oamenilor.

Chef Alex Petricean, endorserul brandului și un adevărat maestru al reinterpretării bucătăriei tradiționale, aduce astfel la viață gustul amintirilor din copilărie cu ajutorul produselor 3RO din gama Hanul Boieresc de la PENNY.

Rețete cu poveste - un concept de suflet

Ajunsă la cel de-al patrulea sezon, seria video „Memoria Gustului” este mai mult decât o simplă colecție de rețete. De data aceasta, Chef Alex Petricean a invitat comunitatea online să împărtășească amintiri legate de preparatele de odinioară, iar cele mai speciale povești au fost alese pentru a fi reinterpretate în cadrul episoadelor.

Fiecare rețetă reflectă pasiunea pentru gustul autentic și este realizată cu produse din gama Hanul Boieresc, care îndeplinesc cele trei condiții esențiale ale etichetei 3RO: ingredientul principal provine din România, iar produsele sunt procesate și ambalate local.

Gama Hanul Boieresc – Redescoperă gustul autentic

Produsele Hanul Boieresc sunt parte din sortimentul permanent al magazinelor PENNY și acoperă o gamă variată de categorii, de la carne și lactate, la dulciuri și băuturi. Dedicată consumatorilor care iubesc gustul autentic al preparatelor tradiționale, gama Hanul Boieresc este perfectă și pentru cei care caută să redescopere rețete vechi într-o manieră creativă, păstrând vie în memorie savoarea mâncărurilor de altădată.

Acum, poți încerca și tu rețetele seriei

Pe YouTube găsești cele 5 rețete delicioase, iar pe site-ul PENNY sunt disponibile detaliile despre ingredientele necesare, inclusiv un calculator adaptat pentru mai multe porții.

Printre preparatele prezentate se numără turte gătite pe plită și piept de pui la jar, rețetă pe care ți-am prezentat-o și noi mai jos. Pentru celelalte bunătăți tradiționale reinterpretate, urmărește seria pe YouTube și descoperă rețetele complete pe website-ul PENNY.

Turte gătite pe plită și piept de pui la jar

Ingrediente: 2 kg piept de pui Hanul Boieresc, 1 kg făină Hanul Boieresc, 50 g drojdie, 1 kg sare grunjoasă, 100 g amidon, 100 g vin alb, 300 g ceapă roșie, 2 legături ceapă verde, 500 g iaurt Hanul Boieresc, 50 g sumac, 1 legătură mentă, 1 legătură leuștean, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, 1 castravete, 1 kg roșii, 1 căpățână usturoi, 1 l ulei de floarea-soarelui.

Mod de preparare:

  1. Amestecă 500 g făină, 250 ml apă, 20 g drojdie și un praf de sare. Frământă timp de 5-10 minute, apoi lasă aluatul să se odihnească 20 de minute la temperatura camerei sau în frigider dacă este cald.
  2. Porționează aluatul, aplatizează-l și întinde-l cu sucitorul. Unge discul cu ulei și coace turtele pe margini, la foc mediu, timp de 15-20 de minute, întorcându-le la fiecare 3-4 minute.
  3. Pentru salată, amestecă ceapa roșie, castraveții, morcovii, pătrunjelul, leușteanul și mărarul cu dressing de ulei de măsline, lămâie, sare, piper și oțet.
  4. Prepară sosul din iaurt, castravete, usturoi, mentă, sare, piper și ulei de măsline, apoi lasă-l la rece.
  5. Marinează pieptul de pui dezosat în iaurt, sare, piper, boia, sumac, amidon și vin alb, timp de 30 de minute.
  6. Gătește pieptul de pui pe disc cu ulei, câte 3-4 minute pe fiecare parte, până se rumenește.
  7. Asamblează sandvișul: taie turta în jumătate, unge-o cu sos de iaurt, adaugă o felie de roșie, pieptul de pui și salata, apoi pune capacul.

Descoperă gustul amintirilor

Prin seria „Memoria Gustului de Vară – În rețete cu poveste”, PENNY și Chef Alex Petricean invită publicul să redescopere rețetele copilăriei, reinterpretate cu ingrediente de calitate și multă pasiune.

Hanul Boieresc te invită să te bucuri de gustul autentic al preparatelor reinterpretate și să păstrezi vie amintirea bunătăților de altădată, acum într-o formă nouă și creativă. Vizionează seria pe YouTube și explorează rețetele complete pe site-ul PENNY!

Acest articol a fost realizat cu sprijinul PENNY.