Hribi în oţet
Hribii în oţet şi vinetele în bulion sunt aperitive perfecte pe timp de iarnă sau în post, servite cu pâine prăjită, dar pot fi şi garnituri alături de o friptură de pui la grătar.
Ingrediente
- 2 kg hribi
- 1 l apă
- 500 ml oţet (9°)
- 30 g sare grunjoasă
- boabe de piper
- foi de dafin
- căţei de usturoi
- plante aromatice, opţional
Mod de preparare
Hribii trebuie să fie foarte proaspeţi şi tari. Îi cureţi de pământ, îndepărtezi partea de jos a picioruşului, îi speli şi îi tai cuburi, apoi îi opăreşti 5 minute în apă clocotită. Faci o soluţie din apă, oţet, sare, boabe de piper şi foi de dafin. Aranjezi cuburile de hribi în borcane, apăsând bine, să nu rămână spaţii. Dacă doreşti, poţi pune printre ei felii de usturoi şi plante aromatice: rozmarin, tarhon, cimbru etc. Torni soluţia în borcane, le sigilezi şi le fierbi aroximativ 45 de minute pe baie de aburi.
FOTO Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Varză murată cu sfeclă.