Hummus cu dovleac copt

Te-ai plictisit de hummusul clasic? Încearcă varianta cu dovleac şi o vei prepara iar şi iar. Dovleacul conţine betacaroten, ceea ce face ca acest preparat să fie şi gustos, şi sănătos.
Ingrediente
400 g năut boabe din conservă
200 g dovleac
50 ml ulei de măsline
4 căţei de usturoi
1 lingură pastă susan (tahina)
sare
piper
zeama de la ½ lămâie
½ linguriţă chimion pudră
½ linguriţă boia dulce
seminţe de susan şi de dovleac, pentru decor
Tai dovleacul cuburi, presari sare, îl stropeşti cu o lingură de ulei de măsline şi îl dai la cuptor, la 200 °C, până se rumeneşte. Când e gata, îl laşi la răcorit.
Pui în blender năutul scurs, dovleacul, usturoiul zdrobit, restul de ulei de măsline, zeama de lămâie, pasta de susan, chimionul pudră şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Pasezi totul până obţii o pastă fină.
Când serveşti humusul, presari boia dulce şi îl decorezi cu seminţe de dovleac şi seminţe de susan.
FOTO Shutterstock