Iahnie de fasole albă. Reţetă de post

iahnie fasole alba reteta de post jpeg

Se apropie câteva zile de post şi nu renunţăm la clasica reţetă de post cu iahnie de fasole albă. Vrei să vă propunem şi voi această reţetă pe care nu ar trebui să o ignoraţi atunci când ţineţi post.

Iahnie de fasole albă. Reţetă de post - Ingrediente

300 g fasole albă boabe 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 1 ţelină 1 ardei gras 2 roşii bine coapte 2 linguri de bulion 4 linguri ulei pătrunjel verde sare piper

Iahnie de fasole albă. Reţetă de post -Cum se prepară

Se pune fasolea la înmuiat cu o seară înainte. Se scurge de apă, se clăteşte şi se pune la fiert în apă clocotită. Se schimbă de 2 ori apa în care fierbe fasolea (aproximativ după 5 minute de la primul clocot) şi abia în cea de-a treia apă se lasă să fiarbă până e gata. Se adaugă ceapa, ardeiul gras, morcovul, rădăcinile de pătrunjel şi păstârnac tăiate mărunt şi ţelina tăiată felii mai groase şi se lasă să fiarbă până sunt bine pătrunse.Se adaugă roşiile, curăţate de pieliţă şi tăiate cubuleţe, pătrunjelul tocat fin, bulionul, sarea, piperul, după gust, şi uleiul. Se lasă să fiarbă încă 5-6 minute. Iahnia de fasole albă după o reţetă de post se serveşte caldă sau rece.