Imam Bayildi
Deși nu este originară din România, această rețetă turcească a fost adoptată cu drag și în bucătăria românească.
![imam turcesc jpg](https://cdn.adh.reperio.news/image-8/8ec37c80-9b69-455c-ae2f-12cfa77e4738/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D563%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Ingrediente:
4 vinete mici
2 cepe mari, tocate
4 roșii coapte, tocate
4-5 căței de usturoi, tocați mărunt
1 legătură de pătrunjel, tocat
ulei de măsline
sare și piper după gust
1 lingură de zahăr
Mod de preparare:
Tăiați vinetele în jumătate și scoateți o parte din miez, lăsând un strat subțire de pulpă.
Într-o tigaie, căliți ceapa și usturoiul în ulei de măsline până devin aurii.
Adăugați roșiile, zahărul, sarea și piperul, lăsând să fiarbă până când sosul se îngroașă.
Umpleți vinetele cu amestecul de legume și așezați-le într-un vas de copt.
Stropiți vinetele cu ulei de măsline și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 40 de minute, până când vinetele sunt moi.
Presărați pătrunjelul tocat deasupra și serviți calde sau la temperatura camerei.