Îngheţată cu cireşe

Home made Ice Cream with Sour Cherries jpeg

Îmbietoare, gustoase şi pline de culoare, cireşele ne fac cu ochiul de pe tarabe. Profitaţi de savoarea lor!

Dificultate mică Preparare 60' Pentru 8 porţii

Ingrediente

2 ouă

200 ml frişcă lichidă

500 g brânză de vaci

300 g zahăr pudră

2 plicuri de zahăr vanilat

300 g cireşe

50 g biscuiţi simpli

fulgi de ciocolată şi cireşe pentru decor

Mod de preparare

Aduci frişca la punctul de fierbere, o laşi să se răcorească, apoi adaugi gălbenuşurile treptat, mixând bine până se răceşte complet. Baţi albuşurile cu jumătate din zahărul pudră pe

baie de aburi 5 minute, dai vasul deoparte şi mixezi până se îngroaşă.

Mixezi brânza de vaci cu restul de zahăr pudră şi zahărul vanilat, adaugi treptat frişca amestecată cu gălbenuşurile şi la final albuşurile bătute spumă tare. Îmbraci o formă dreptunghiulară cu folie de plastic, torni din compoziţia cu brânză, acoperi cu jumătate din cireşele spălate, torni compoziţie, cireşe şi la final compoziţie. Netezeşti bine suprafaţa şi aşezi deasupra

biscuiţi.

Aşezi forma la congelator pentru cel puţin cinci ore, până se întăreşte. Scoţi forma cu cinci minute înainte de servire, o răstorni pe un platou, desfaci folia de plastic şi o decorezi cu fulgi de ciocolată şi cireşe.