Îngheţată cu cireşe

Îmbietoare, gustoase şi pline de culoare, cireşele ne fac cu ochiul de pe tarabe. Profitaţi de savoarea lor!
Dificultate mică Preparare 60' Pentru 8 porţii
Ingrediente
2 ouă
200 ml frişcă lichidă
500 g brânză de vaci
300 g zahăr pudră
2 plicuri de zahăr vanilat
300 g cireşe
50 g biscuiţi simpli
fulgi de ciocolată şi cireşe pentru decor
Mod de preparare
Aduci frişca la punctul de fierbere, o laşi să se răcorească, apoi adaugi gălbenuşurile treptat, mixând bine până se răceşte complet. Baţi albuşurile cu jumătate din zahărul pudră pe
baie de aburi 5 minute, dai vasul deoparte şi mixezi până se îngroaşă.
Mixezi brânza de vaci cu restul de zahăr pudră şi zahărul vanilat, adaugi treptat frişca amestecată cu gălbenuşurile şi la final albuşurile bătute spumă tare. Îmbraci o formă dreptunghiulară cu folie de plastic, torni din compoziţia cu brânză, acoperi cu jumătate din cireşele spălate, torni compoziţie, cireşe şi la final compoziţie. Netezeşti bine suprafaţa şi aşezi deasupra
biscuiţi.
Aşezi forma la congelator pentru cel puţin cinci ore, până se întăreşte. Scoţi forma cu cinci minute înainte de servire, o răstorni pe un platou, desfaci folia de plastic şi o decorezi cu fulgi de ciocolată şi cireşe.