Îngheţată de afine

Îngheţata e desertul preferat al tuturor în zilele caniculare. Dacă te-ai plictisit de sortimentele clasice, încearc-o pe aceasta!
Ingrediente
500 ml smântână pentru frişcă (30% grăsime)
250 g afine
150 g zahăr pudră
1 lingură zeamă de lămâie
afine, pentru decor
Speli afinele şi le pui în blender cu zahărul pudră şi zeama de lămâie. Mixezi până obţii un piure fin, pe care îl treci prin sită, pentru a îndepărta cojile. Dai deoparte.
Mixezi smântâna rece la viteză mare 1-2 minute, până capătă o consistenţă uşor aerată, dar fără să se întărească. Torni piureul de fine şi îl încorporezi uşor cu o spatulă. Pui compoziţia într-o caserolă închisă ermetic şi o dai la congelator 8-10 ore.
Serveşti îngheţata decorată cu afine proaspete.
FOTO Shutterstock