Îngheţată de cireşe
Se pare că împăraţii Chinei au fost primii care au gustat îngheţata. Cu peste 3000 de ani în urmă. Răcoreşte-te cu o delicioasă îngheţată!
Pentru a prepara îngheţată de cireşe ai nevoie de: ● 200 g cireşe fără sâmburi ● 100 g zahăr ● 3 gălbenuşuri ● 200 ml lapte ● 300 ml smântână lichidă
Cireşele le dai prin blender până devin un piure fin. Amesteci laptele cu zahărul şi le pui pe foc până dă laptele în clocot. Baţi gălbenuşurile şi torni peste ele 3 linguri din laptele fierbinte. Ulterior, torni amestecul în vasul cu lapte. Laşi compoziţia să fiarbă, la foc mic, 10 minute, până se îngroaşă.
Smântâna o mixezi până devine o spumă tare. După ce crema de gălbenuşuri s-a răcit, o amesteci cu piureul de cireşe şi cu frişca Torni îngheţata într-o caserolă pe care o dai la congelator. După 30 de minute, scoţi caserola de la congelator şi o mixezi, pentru a evita formarea acelor de gheaţă. Procedezi în felul acesta de 3-4 ori. Serveşti îngheţata decorată după imaginaţie.