Îngheţată de pepene galben
Cunoscut şi cultivat încă din vremea Imperiului Roman, pepenele galben este fructul cu cel mai mare conţinut de vitamina A.
De ce ingrediente ai nevoie
Pentru îngheţata de pepene galben ● 500 g pepene galben curăţat ● 100 g miere ● 150 g iaurt grecesc ● 100 ml frişcă lichidă Pentru îngheţata de stracciatella ● 400 g iaurt grecesc ● 100 g lapte condensat ● 100 g ciocolată ● frişcă, pentru decor ● ciocolată, pentru decor ● sirop de ciocolată
Pentru îngheţata de pepene galben, dai prin blender pepenele galben până obţii un piure. Adaugi frişca, iaurtul şi mierea şi torni îngheţata într-o caserolă pe care o dai la congelator. După 30 de minute scoţi îngheţata şi o pasezi cu blenderul. Procedezi în felul acesta de 3-4 ori.
Pentru îngheţata de stracciatella, mixezi iaurtul cu laptele condensat. La final, adaugi ciocolata tăiată fin sau dată prin răzătoare. Torni amestecul într-o caserolă pe care o dai la congelator. După 30 de minute pasezi îngheţata cu blenderul. Procedezi în felul acesta de 3-4 ori.
Poţi servi cele două feluri de îngheţată cu frişcă, sirop şi bucăţi de ciocolată.