Îngheţată de vanilie cu căpşuni

inghetata de vanilie cu capsuni jpeg

Ce poate fi mai răcoritor şi mai gustos decât o îngheţată? Sunt zile când îţi doreşti să mănânci ceva dulce-acrişor şi rece. Aşa că propunerea noastră este exact ceea ce ai nevoie.

Ingrediente

Pentru îngheţată 6 gălbenuşuri 250 ml lapte 250 ml frişcă lichidă 150 g zahăr 1 esenţă de vanilie Pentru decor 800 g căpşuni 100 ml şampanie roz 1 tub frişcă 4 linguri zahăr pudră 100 g migdale

Cum se prepară

Pentru îngheţată, se mixează spumă gălbenuşurile cu zahărul, iar peste ele se toarnă treptat laptele clocotit cu esenţa de vanilie, amestecându-se continuu. După ce s-a încorporat tot laptele, se lasă să se răcească bine. Frişca lichidă se bate bine şi se încorporează uşor în compoziţia cu gălbenuşuri. Se toarnă într-un vas şi se dă la congelator pentru 4-5 ore. Căpşunile se spală, se curăţă de codiţe, se pun la scurs şi se taie bucăţi. Se pun într-un vas, se presară cu zahărul pudră şi se stropesc cu şampanie. Între timp, se curăţă migdalele de coajă, se taie bucăţi şi se prăjesc într-o tigaie fără adaos de grăsime. Se împart căpşunile în cupe, se adaugă îngheţată (se ia cu o lingură specială) şi se acoperă cu frişcă din tub. Se presară cu migdale prăjite şi se serveşte imediat. Această reţetă se poate face cu ­orice tip de fructe, în funcţie de anotimp şi de preferinţă.