Jeleu cu pepene verde

Pepenele verde e în plin sezon, e delicios şi răcoros. Îl poţi mânca proaspăt sau îl poţi folosi în deserturi fabuloase, tocmai bune într-o zi toridă de vară.
2 pahare suc de pepene verde
15 g gelatină
1 ½ pahar suc de struguri albi
coaja de la ½ lămâie
1 portocală
5 felii pepene verde
Într-un vas, pui sucul de pepene şi gelatina. După 10 minute, aşezi vasul pe foc, iar când gelatina se topeşte, îl iei de pe aragaz şi adaugi sucul de struguri şi coaja de lămâie.
Jumătate din cantitatea de sirop obţinut o torni în vase mici. Le dai la frigider 1-2 ore. Ulterior, peste primul strat de sirop întărit pui bucăţi de portocală, pepene verde, frunze de mentă şi torni restul de sirop. Bagi din nou formele la frigider alte 2 ore.
Tort spectaculos din pepene verde
FOTO: Profimedia