Kafta libaneză, reţetă originală

Fatafit e acea oază din inima Bucureştiului în care uiţi de covrigi, merdenele şi tot streetfood-ul românesc şi te delectezi cu mâncare libaneză. Rabih Sinno, proprietar şi chef, a realizat pentru „Click!Poftă bună!“ această reţetă tradiţională.
Ingrediente
- 200 g carne tocată miel
- 200 g carne tocată vită
- 1 ceapă uscată
- 1 legătură pătrunjel
- sare, după gust
- 1 linguriţă amestec condimente 7 arome (7 spices)
Pentru servit
- 2 lipii
- orez cu fidea, opţional
- humus
- sos iute harissa, opţional
- ceapă roşie condimentată cu sumac
- castraveciori muraţi
Toci ceapa şi pătrunjelul, le adaugi în carne, alături de celelalte condimente. Formezi o pastă, o modelezi pe frigărui şi o rumeneşti pe grătar.
Serveşti kafta cu lipie şi diverse garnituri, după preferinţă: orez cu fidea, humus, pastă harissa, ceapă cu sumac sau castraveciori muraţi.
FOTO: Sorin Stana