Kunefe

1 shutterstock 436210003 jpg jpeg

Vrei să prepari un desert deosebit, dar uşor de făcut în acelaşi timp? Iată un delicios preparat turcesc: kunefe!

Ingrediente

Pentru blat

  • 250 g tăiţei de cataif
  • 100 g unt
  • 300 g mozzarella proaspătă
  • 75 g fistic

Pentru sirop

  • 400 g zahăr
  • 200 ml apă
  • 20 ml apă de trandafiri
  • zeama de la ½ lămâie

Combini într-o cratiţă zahărul, apa, zeama de la lămâie şi apa de trandafiri. Laşi să clocotească 2-3 minute, apoi dai siropul deoparte la răcit.

Pentru blat, toci tăiţeii de cataif şi-i amesteci cu untul moale. Pui jumătate din ei într-o formă rotundă tapetată, îi presezi bine şi pui deasupra mozzarella dată prin răzătoare, apoi restul de tăiţei şi presezi din nou. Dai tava la cuptor, încălzit în prealabil, până se rumeneşte prăjitura. Răstorni blatul pe un platou adânc, torni siropul de zahăr răcit şi presari fistic mărunţit.

O serveşti fierbinte.

FOTO: Shutterstock