Lapte de pasăre

Doar de cinci ingrediente ai nevoie pentru a preparar acest desert, care, cu siguranţă, te va trimite cu gândul la copilărie.
Ingrediente (6 porţii)
1 l lapte
5 ouă
10 linguri de zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
2 linguri amidon
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi cinci linguri de zahăr până se ţin de vas. Fierbi laptele şi, când dă în clocot, îl dai deoparte. Iei „găluşte“ din albuş cu o lingură mare şi le dai drumul în laptele clocotit. Le întorci pe ambele părţi şi nu le laşi mai mult de cinci minute. Scoţi uşor „găluştele” de albuş într-o sită.
Freci gălbenuşurile cu zahărul rămas, zahărul vanilat, amidonul şi câteva linguri de lapte. Adaugi compoziţia obţinută în laptele cald, pui cratiţa din nou pe foc şi amesteci până se îngroaşă.
Torni crema de lapte în cupe şi adaugi în fiecare o „găluşcă” de albuş. Decorezi cu coajă rasă de portocală sau cu ce doreşti.