Lasagna cu carne

DC  0034 jpeg

Chef Andrei Ţandără, bucătarul emisiunii „Click!Poftă bună!“ ţi-a pregătit o delioasă reţetă de lasagna cu carne, regina bucătăriei italiene.

Ingrediente

25 foi lasagna 15 g parmezan 150 g mozzarella

Pentru sosul Bechamel

60 g unt

100 g făină

1 l lapte

sare

nucşoară

Pentru sosul bolognez

50 g ceapă, tăiată mărunt

10 g usturoi zdrobit

1 morcov ras

200 g carne vită tocată

200 g carne porc tocată

15 g busuioc

sare

piper

1 kg roşii în bulion

ulei

500 ml supă vită

Mod de preparare  lasagna cu carne

Pentru sosul bolognez căleşti, în ulei încins, ceapa, morcovul şi usturoiul, amesteci şi laşi până se înmoaie şi adaugi carnea tocată. O laşi până se rumeneşte, amestecând continuu. Pui pe rând restul ingredientelor şi laşi la fiert. După ce s-au fiert ingredientele opreşti focul şi laşi deoparte.

Pentru sosul Bechamel pui untul la topit într-un vas, apoi adaugi făina, laptele sarea şi nucşoara şi amesteci până când se îngroaşă sosul, amestecând continuu. Dai deoparte.

Prepari foile de lasagna conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Într-un vas aşezi foi de lasagna, apoi sos Bechamel, sos bolognez şi parmezan ras. Porocedezi în acest fel până termini ingredientele şi, la final, presari mozzarella. Dai lasagna cu carne la cuptor şi ţii până se gratinează.

Lasagna cu legume

Lasagna cu legume

Lasagna cu legume si parmezan

Lasagna cu legume si parmezan

Lasagna cu peste si ardei

Lasagna cu peste si ardei

foto: Dorin Constanda