Legume gratinate

Cea mai simplă reţetă de legume, poate fi ori o garnitură perfectă, ori un fel de mâncare de sine stătător.
Ingrediente 1 vânătă 1 dovlecel 1 ceapă 6 roşii 3-4 căţei de usturoi 100 g bacon 3 ouă 200 g caşcaval ras 100 g smântână 2-3 feliuţe de mozzarella sare piper ulei
Mod de preparare
Speli bine vânăta sub jet de apă, o tai felii rotunde, le dai cu sare şi le ţii la scurs 30 de minute, apoi le ştergi cu şervete absorbante. Tai dovlecelul şi 3 roşii felii rotunde, ceapa julien, iar usturoiul îl toci. Dai cele 3 roşii rămase prin răzătoare.
Ungi o formă cu ulei, adaugi sosul de roşii, aşezi legumele în straturi, dai cu sare şi piper, după gust. Separat, baţi ouăle, încorporezi smântâna şi caşcavalul, apoi torni peste legume. Presari baconul tăiat felii şi dai tava la cuptorul încins, iar când sunt aproape gata, aşezi feliile de mozzarella şi mai laşi la cuptor până când se rumeneşte baconul.