Macaroane cu sos cremos de brânză la cuptor

macaroane jpeg

Atât de bune cât sunt încă uşor calde, macaroanele cu brânză şi sos cremos, la cuptor, nu vor rezista prea mult în farfurie.

Ingrediente

450 g macaroane 3 linguri unt 2 linguri făină 470 ml lapte 1 linguriţă sare ½ linguriţă piper 1 linguriţă muştar boabe boia, după gust 200 g brânză cheddar sau telemea pătrunjel tocat, opţional

Mod de preparare macaroane cu sos cremos de brânză

Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C. Pregăteşti macaroanele conform instrucţiunilor de pe ambajal. Topeşti 2 linguri de unt într-o tigaie. Adaugi făina, amestecând continuu, 2 minute, până se închide la culoare. Torni treptat laptele, până obţii un sos omogen. Presari sarea, piperul şi boiaua. Încorporezi brânza rasă, până se topeşte.

Combini macaroanele cu sosul obţinut, apoi transferi într-o tavă sau vas termorezistent. Acoperi cu folie şi dai la cuptor, 30 de minute. Îndepărtezi folia şi mai laşi încă 5 minute, până se rumenesc uşor la suprafaţă. Serveşti cu pătrunjel.

Sursa https://www.31daily.com



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg