Macrou cu cartofi ţărăneşti

1 shutterstock 417426754 jpg jpeg

Când ai nevoie de o mâncare simplă, dar consistentă şi savuroasă, această combinaţie este perfectă. În plus, macroul conţine o cantitate importantă de acizi Omega 3, foarte importanţi pentru organism în sezonul rece.

Ingrediente   

2 bucăţi macrou întreg

1 kg cartofi

1 ceapă roşie

5 linguri ulei

sare

piper

 Cureţi peştii de intestine, îndepărtezi capul, apoi îi speli bine şi îi usuci. Îi tai în jumătate, presari sare la interior şi în exterior şi îi prăjeşti în 3 linguri de ulei, la foc mediu, până ce sunt bine făcuţi. Îi scoţi pe şervete de hârtie şi îi dai deoparte.

Cureţi cartofii, îi tai în felii mai groase şi îi fierbi 5 minute în apă clocotită cu un praf de sare. Tai ceapa rondele şi o căleşti în restul de ulei. Adaugi cartofii scurşi, condimentezi cu sare şi piper, după gust şi prăjeşti legumele împreună până ce cartofii sunt rumeniţi.

Serveşti peştele cald, cu garnitura de cartofi ţărăneşti.

FOTO Shutterstock