Macrou în sos tomat cu măsline

1 shutterstock 730569430 jpg jpeg

Este ideal să consumăm peşte de două-trei ori pe săptămână: conţine proteine uşor de digerat, fiind bogat înacizi graşi esenţiali Omega 3,vitaminele A,D,E,B12, dar şi minerale precum potasiu, fier, iod, fosfor şi seleniu.

Ingrediente

  • 4 fileuri macrou
  • 100 g bulion
  • 50 ml ulei
  • 100 g măsline verzi, fără sâmburi
  • 50 g arpagic murat în oţet
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingură capere, opţional
  • sare
  • piper
  • verdeaţă, pentru decor

Speli fileurile de peşte, le tai jumătăţi, le crestezi uşor, apoi le rumeneşti în ulei, câte 2-3 minute pe fiecare parte.

Dizolvi bulionul în puţină apă, torni vinul, pui foaia de dafin, zahărul, sare şi piper după gust, măslinele, arpagicul murat şi, dacă doreşti, caperele. 3Torni sosul într-o tavă cu pereţii înalţi, aranjezi bucăţile de macrou şi dai la cuptor, la foc mediu, 20-25 de minute.

Decorezi cu verdeaţa preferată.

FOTO: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg