Macrou la cuptor cu sos de vin

Macrou la cuptor cu sos de vin jpeg

Preparatele din peşte sunt ideale în această perioadă a anului, după ce timp de aproape două săptămâni ne-am îmbuibat cu mâncăruri „grase”. Vă propun să încercaţi o reţetă uşor de preparat şi fără prea multe calorii, dar care vă va încânta, cu siguranţă, papilele gustative: macrou la cuptor cu sos de vin. Iată ce ingrediente aveţi nevoie pentru această reţetă, dar şi cum se prepară:

Ingrediente pentru macrou la cuptor cu sos de vin (şase porţii):

- şase peşti (macrou) micuţi, - 12 cartofi micuţi, - 6 cepe, - rozmarin, - 100 de grame de unt, - un pahar de vin alb (250 de ml ), - verdeaţă ( pătrunjel), - usturoi, - 3 linguri de iaurt, - un sfert de linguriţă de ulei, - sare, - piper.

Macrou la cuptor cu sos de vin – metoda de preparare:

În primul rând, pentru prepararea macroului la cuptor cu sos de vin trebuie să curăţaţi cartofii. Apoi, se spală, se taie în câte două bucăţi. Se ia o tavă, aceasta se unge bine cu unt, apoi se aşează cartofii în ea. Pe deasupra acestor legume se pune puţin unt şi se presară rozmarinul. După acest pas, se trece la prepararea macroului la cuptor cu sos de vin.

Se curăţă şi se toacă mărunt ceapa. După 20 de minute de când cartofii au fost băgaţi în cuptor, se scoate puţin tava în care aceştia au fost puşi, se presară ceapa şi se aşează macroul peste întreaga compoziţie. Se presară sare, piper şi se toarnă şi vinul alb.

Lasă macroul la cuptor cu sos de vin timp de 35-40 de minute.

După aceea, tava cu macroul la cuptor cu sos de vin se scoate şi se presară pe deasupra pătrunjel verde tocat. Acum e timpul să preparaţi şi un mujdei de usturoi din opt căţei de usturoi care se toacă fin şi se amestecă cu un sfert de lingură de ulei şi un praf de sare. Se adaugă şi iaurtul şi apoi întregul amestec se toarnă peste macroul la cuptor cu sos de vin. Se serveşte alături de un pahar cu vin alb, sec.

Poftă bună!