Macrou marinat, pe grătar

macrou marinat la gratar jpeg

În perioada postului, atunci când sunt zile cu dezlegare la peşte şi nu mai ştii ce să găteşti, îţi venim în ajutor cu această reţetă extrem de simplă de macrou marinat, pe grătar. Ai nevoie doar de 5 minute pentru a pregăti carnea, iar într-o oră, carnea de peşte se va marina.

Ingrediente

4 fileuri de macrou

Pentru marinată

3 linguri sos de soia 1 lingură ghimbir proaspăt, dat prin răzătoarea mică 1 căţel de usturoi, dat prin răzătoare zeama de la 1 lămâie 2 linguri ulei

Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele pentru marinată şi torni sosul peste fileurile de macrou. Acoperi şi laşi carnea să se marineze cel puţin 1 oră. Încingi grătarul la foc mare. Aşezi fiecare fileu de macrou marinat (cu partea cu pielea în sus) peste o bucată de folie de aluminiu. Pui pe grătar, ca să nu se lipească, şi frigi 5 minute, apoi le întorci pe cealaltă parte. Din când în când, stropeşti cu sosul marinat rămas. Condimentezi fileurile cu sare şi piper, după gust, şi le mai frigi 4-5 minute, până când carnea este pătrunsă. Le serveşti, dacă vrei, cu broccoli fiert şi cu o garnitură de orez, după preferinţă.

Sursa + foto: realfood.tesco.com

realfood.tesco.com