Mălai cu pere

Malai cu pere jpeg

În Antichitate, grecii le considerau ca fiind un cadou de la zei. Revenind în vremuri mai apropiate, perele rămân unele dintre cele mai alese fructe. Dulci, parfumate şi zemoase, sunt grozave atât crude, cât şi în prăjituri.

Ingrediente: 5 pere 625 g iaurt gras 1 plic praf de bicarbonat 4 linguri zeamă de lămâie 6 linguri de zahăr 2 ouă coaja de la 2 portocale făină de mălai cât cuprinde (aprox. 650 g) 1 praf de sare

Mod de preparare:

Cureţi perele de coajă şi le stropeşti cu 3 linguri de zeamă de lămâie. Tai coaja de portocală cubuleţe şi o fierbi în apă cu o lingură de zahăr. Când lichidul a scăzut, dai deoparte, la răcit. Adaugi într-un castron iaurtul, ouăle, 5 linguri de zahăr, bicarbonatul stins cu lămâie, un praf de sare şi coaja de portocală stoarsă. Amesteci ca să se omogenizeze, apoi adaugi făina de mălai, în ploaie. Baţi încontinuu, până obţii un amestec mai gros, dar curgător.

Torni în tava tapetată (fie rotundă, precum cea de tartă, fie dreptunghiulară, de prăjitură). Pui din loc în loc perele întregi, în picioare şi dai la cuptorul încins. În 20 de minute ar trebui să fie gata.